‘Jullie liefde bevestigen en zorgen voor een onvergetelijke en smaakvolle ceremonie, dat is mijn missie als trouwambtenaar!’

 

Wanneer we samen gaan nadenken over de invulling van de ceremonie hebben we inmiddels (online) kennisgemaakt. Na de eerste kennismaking gaan we elkaar wat langer spreken tijdens een tweede afspraak. Er moet tenslotte een speech geschreven worden. Ik spreek het liefst bij jullie thuis af, jullie eigen huis weerspiegelt nu eenmaal het beste wie jullie zijn en dat is nu net wat ik nodig heb bij het schrijven ;). De indrukken die ik op doe tijdens onze kennismaking, zullen jullie vast herkennen in mijn verhaal. Maar deze indrukken zijn maar één onderdeel van de speech. Het belangrijkste is natuurlijk dat ik jullie als persoon leer kennen én de liefde tussen jullie in de juiste woorden weet te vangen. 

HEMD VAN HET LIJF
De inhoud van mijn speech is afhankelijk van jullie input. Tijdens ons gesprek ga ik jullie het hemd van het lijf vragen om maar een zo goed mogelijk beeld te hebben van wie jullie zijn. Ik stuur géén vragenlijst toe van tevoren, ik geloof in spontane verhalen. Als je er te lang over na moet denken omdat je ‘het op papier moet zetten’, zou het wel eens een stuk minder echt kunnen zijn. En dat is nu net wat ik zo belangrijk vind, jullie echte liefdesverhaal zonder opsmuk, gewoon zoals het is gegaan en zoals het nu is. Natuurlijk moet ik jullie daarvoor wel prikkelen en de goede vragen stellen. Juist omdat ik jullie goed wil leren kennen, zal ik daar uitgebreid de tijd voor nemen. Mocht het nu zo zijn dat we toch meer tijd nodig hebben, dan plannen we gewoon nog een afspraak in.

Naast jullie eigen inspirerende verhalen, anekdotes en speciale momenten die jullie delen, zoek ik ook contact met een aantal mensen om jullie heen (familie, vrienden, getuigen), want hun inbreng is vaak een mooie toevoeging aan de speech en zal ongetwijfeld verrassend uitpakken! Met de ingrediënten uit deze ontmoetingen ga ik aan de slag met het invulling geven van de ceremonie én met de speech. De speech die ik schrijf is toegespitst op wie jullie zijn als persoon.

KERS OP DE TAART
Na de ceremonie volgt vaak het aansnijden van de taart. Ik ga ervoor zorgen dat de speech tijdens de ceremonie bij jullie als de ‘kers op de taart’ voelt. Ik realiseer me maar al te goed wat voor belangrijk moment dit is in jullie leven. We gaan er samen een onvergetelijke en smaakvolle ceremonie van maken, waar jullie hopelijk met een glimlach aan terug zullen denken.

 

De herinnering die je later wilt hebben, moet je nu maken!

Zijn jullie benieuwd naar wie ik ben en willen jullie weten of er een klik is? Stuur me dan een berichtje!

 

Aanbevolen door Zankyou